· Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ·

Ξεκινήσαμε την τυροκόμηση πολλές δεκαετίες πίσω σε ένα βλαχοχώρι, την Αβδέλλα Γρεβενών. Εκεί με ένα μικρό, αρχικά, ζωικό κεφάλαιο και μαθαίνοντας τα μυστικά του τυριού όπως γινόταν παλιά, άρχισε να φτιάχνεται το παραδοσιακό αιγοπρόβειο τυρί σε τσαντίλα όπου αρχικά κάλυπτε τις ανάγκες της οικογένειας. Μετέπειτα λόγω της παραδοσιακής συνταγής και της γεύσης του, άρχισε δειλά δειλά να εξαπλώνεται η ζήτηση του κάτι που ανάγκασε την οικογένεια να αυξήσει το ζωικό κεφάλαιο, εφόσον ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι ότι το γάλα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από αιγοπρόβατα της οικογένειας μας.

Είμαστε η τρίτη πλέον γενιά της οικογένειας Γκάνα που συνεχίζουμε την παράδοση που πηγαίνει από γενιά σε γενιά, μέχρι και σήμερα που έδρα μας είναι ο Τύρναβος Λάρισας.
Φέρνοντας μαζί μας τις γνώσεις στην κτηνοτροφία και στην τυροκόμηση που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας δημιουργήσαμε ένα μικρό παραδοσιακό τυροκομείο, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της οικογένειας μας με σεβασμό και αγάπη τόσο ως προς το προϊόν όσο και προς τον καταναλωτή.

Η γεύση και η νοστιμιά των τυριών μας προέρχεται από τον τρόπο παραγωγής τους όπως τον μάθαμε. Ελληνικός, βλάχικος και συνάμα παραδοσιακός, είναι με λίγα λόγια μοναδικός.

Η αγάπη μας για την παράδοση έγινε διεθνής και με χαρά δεχτήκαμε το χρυσό βραβείο στο World's Cheese Awards 2019, για το παραδοσιακό τυρί μας σε τσαντίλα.

Και πως αλλιώς αφού ο τρόπος είναι ο παλιός.. άρα και μοναδικός! Και έτσι θα συνεχίσουμε..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τύρναβος,Λάρισα

+302413023870

+306979762006

ganasdairy@hotmail.com